Łosoś w cieście francuskim

Inspiracją do przygotowania tego obiadku była książka: „Smaczny pomysł. Gotowanie z dziećmi”.

Przygotowałyśmy 3 kawałki filetu z łososia, ciasto francuskie, pieprz, imbir marynowany, cytrynę, olej, troszkę masła, marchew i paprykę, sos sojowy.

Na prostokątnym kawałku ciasta ułożyłyśmy łososia. Łucja posmarowała ciasto lekko masłem, pokropiła łososia cytryną, wyłożyła listki marynowanego imbiru i zmieliła pieprz.

Zwinęłyśmy ciasto i ułożyłyśmy na blachę, którą wcześniej posmarowałam olejem. Pokrojone warzywa również wysypałyśmy na blachę i pokropiłyśmy sosem sojowym.

Piekłyśmy wszystko 30 minut w temperaturze 190*C.

Szybko przygotowałyśmy trochę kaszy kuskus i można było podawać.

Smacznego!

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.